Home > Half Life > Half Life 2 Engine Error Ivp Failed

Half Life 2 Engine Error Ivp Failed

I removed the new SMAC plugins from the servers and the client problems disappeared. Before the 1st player spawns, the server works with no error. It also doesn't explain why the issue doesn't occur consistently. :sigh: Reply 12th March 2011 Post #11 FlapadarV2 December 2010 1,802 Posts Sounds similar to the "Double return" in the EntitiesShouldCollide In theory, one could reformat his HDD and get back up and running quickly using that method. this content

Reply 12th March 2011 Post #6 Blargh123 October 2009 403 Posts MerzBro posted: Paste all the code. Login Register Login Username: Password: Lost Password? I guess I just like starting fresh. It's almost certainly a sound issue, but it seems to be a game file problem and not a hardware driver problem.

Thanks to everyone who helped. Spider - A Replacement Webcompiler Accelerator - Crash Reporting That Doesn't Suck TF2Items | SteamTools | VPhysics | RocketBounce | Free2BeKicked | Connect | Webcon & Conplex asherkin View Public Profile I would also advise doing a check disk and update your drivers. Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2015, All Rights Reserved.

As soon as shit starts falling through the world, shit hits the fan. Thanks guys. __________________ Lt. Up to this point everything has run very well. I also updated the link in my previous post to reflect the updated file.

You can download the save here (http://www.xengraphics.net/misc/gaming/waterhazard_fix_new.zip). I got the exact same error on the exact same level. In any event, I saved after I went around the corner and the music began to play. http://steamcommunity.com/discussions/forum/26/828934913048224684/ I'll have to get someone to re-test this after I attempt to fix it. __________________ SourceMod Plugins | AutoGain | GeoIPCity | Bot Attack Control | Donate GoD-Tony View Public Profile

If I turn right, I run into a dead end. (That's not the problem either.) The game runs fine (except that I get shot up pretty badly), no problem. The PigApr 4, 2007, 01:23 PMThat's odd because hardware wise both of you don't have anything similar except for an Asus motherboard, of which I have and haven't had any problems If it hasn't shown up after more than 5 minutes, simply message the moderators and ask us to look into it. It could still play games but after awhile it would just dump the game.

If it's any help, all the clients who report the issue were running Windows 7, ATI Radeon video cards (various models), AMD quad-core or six-core CPUs and on-board sound cards. https://www.reddit.com/r/gaming/comments/euhog/every_time_i_try_to_do_the_water_hazard_area_on/ Thank you. (User was banned for this post ("Wrong section" - mahalis)) Reply Agree x 1 (list) 12th March 2011 Post #2 Contron Facepunch's Local Lycanthrope December 2008 1,950 Posts I've a community for 9 yearsmessage the moderatorsMODERATORSDacvakIKingJeremysynbios16ThorsegamingmoderatormooklerRlightmushroomwigAnaltoastsomeguyinahat...and 8 more »discussions in /r/gaming<>X6531 points · 1023 comments Let Valve Know2665 points · 44 comments Witchers gunna witch2070 points · 58 comments When you lost the War, but will dab at Thank you very much for fixing it. __________________ Lt.

Only reason I suggest that is because I didn't know I had one faulty stick of RAM till I was playing HL2 and it would just crash. news If that does not work, delete the local game content for HL2 and re download it. Thanks. #3 lioneln, Jan 26, 2011 tschumann Spy Joined: May 31, 2008 Messages: 838 Likes Received: 0 lioneln said: ↑ One last thing, can you tell me what the launch If this one loads for you, the level should play exactly the same as if you loaded it yourself, except there will be no background music.

Newer Than: Search this thread only Search this forum only Display results as threads More... Gaming & Technology Community www.boomgaming.net scso1502 View Public Profile Send a private message to scso1502 Visit scso1502's homepage! jimmyboyApr 6, 2007, 05:43 AMI installed a sound card I have laying around, and the problem still persists. have a peek at these guys Ah, you are right.

Whenever that file was loaded, the music began in exactly the same spot. Home > Forum > Garry's Mod > Developer Discussion IVP Failed at ..\ivp_utility\ivu_vhash.cxx 157 Register Events Popular More Reply Subscribe 12th March 2011 Post #1 Blargh123 October 2009 403 Posts Lately, I've tried starting from different saves and I've also tried uninstalling / reinstalling.

Any other ideas? :) The PigApr 3, 2007, 10:59 PMWell, I disabled the on-board sound card, launched Steam/HL2, and the game would start to load, but then would crash back to

Linear ModeThreaded Mode 3DS DS iOS PC PS3 PS4 PSP Switch Vita Wii U Xbox 360 Xbox One MoreSystems Android Ouya Arcade PlayStation Dreamcast PlayStation 2 Game Boy Advance Saturn GameCube jimmyboyApr 5, 2007, 11:47 AMI just loaded Half-Life 2 and checked out the area you're having problems with. Hopefully it will help you out (your health and ammo will probably be different, but you might be able to play the rest of the level). Here's a thread on it: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1291580 permalinkembedsaveparentgive gold[–][deleted] 1 point2 points3 points 5 years ago(0 children)I suspect that your .gcf's are corrupt.

Oh yeah, and I'm still using the onboard sound as I was originally. Privacy Policy | Legal | Steam Subscriber Agreement | Refunds STORE Featured Explore Curators Wishlist News Stats COMMUNITY Home Discussions Workshop Greenlight Market Broadcasts ABOUT SUPPORT Install Steam login | language XenethylApr 4, 2007, 01:38 PMI just loaded Half-Life 2 and checked out the area you're having problems with. http://glitchtest.org/half-life/half-life-2-episode-two-engine-error.html I had to close the message to get rid of it.

permalinkembedsave[–]jpolonsk 1 point2 points3 points 5 years ago(2 children)It could also be something with your graphics card itself. or what thing is causing this error ? However, when you turn left, some action music begins to play. Yep, that one worked. :up: I went to the end, had the alien install the gun on my boat, then continued on to the next level.

Here are my comp specs: Windows 7 64bit Intel i5 2.27 ghz 4 GB ram ATI Mobility Radeon HD 4670 #1 lioneln, Jan 23, 2011 Hectic Glenn Site Director Staff I would wager that this is your problem. Mark your spoilers and NSFW submissions, comments and links. That may be the source of the issue here.

The game started to load, and the progress bar got almost all the way, then it gave me a very brief stuttering sound and then crashed back to Steam. :( On You could just delete all your sound files first, to see if that's it. I have pretty much everything set to high, and have had no stuttering, slow-downs, or anything like that. It's hard to say really, it might be easier just to have it redownload it over night or while you are at work.

Following the Rules of Reddit is required. Well, I disabled the on-board sound card, launched Steam/HL2, and the game would start to load, but then would crash back to Steam. Privacy Policy | Legal | Steam Subscriber Agreement View mobile website Login Store Featured Explore Curators Wishlist News Stats Community Home Discussions Workshop Greenlight Market Broadcasts Support Change language View Find Reply « Next Oldest | Next Newest » View a Printable Version Subscribe to this thread Forum Jump: Please select one: -------------------- Private Messages User Control Panel Who's Online Search

If you return two different values for the same pair of entities (args a , b , args b , a) then the physics engine breaks. It's almost like opening a new toy every time I install a game on my system. :nuts: Please tell me I'm not the only one like this... :bleh: The PigApr 7, anyone know how i can fix this error ? scso1502 View Public Profile Send a private message to scso1502 Visit scso1502's homepage!

Sounds like something is corrupted. I don't know exactly where you are, but it could be triggering something which doesn't like your hardware for some reason, and lower settings may simplify it to make it work